Vertaling:

Als ik de details van een item wil wijzigen, zoals een tickettaak of project, hoef ik alleen maar hier op ‘bekijk itemdetails’ te klikken en die eigenschappen aan te passen. Maar het zou veel tijd besparen als ik er veel tegelijk zou kunnen veranderen. Hier is hoe je dat doet.

Selecteer eerst de opties die u wilt wijzigen. Klik op het actiemenu, wijzig items. Nu zie je een pop-up waarin je meerdere dingen tegelijk kunt wijzigen. Ik zou bijvoorbeeld het percentage voltooid willen wijzigen in 100% voor alle items. Ik zou hun prioriteit willen veranderen in drie sterren en ik zou graag al hun status als gesloten willen zetten. Ik kan ze ook tussen projecten verplaatsen, hun type wijzigen, toegewezen personen toevoegen of verwijderen, enzovoort.

Nu kan ik deze macro toepassen, maar denk voordat ik dat doe, ga je dezelfde macro nog een keer gebruiken? Als dit het geval is, kunt u het bewaren om de volgende keer opnieuw te gebruiken. Klik op opslaan en ik noem het ‘prioriteren en voltooien’. Die macro is nu opgeslagen en ik kan hem de volgende keer gebruiken. Laten we nu de macro uitvoeren.

Hier krijgen we een soort succesberichten voor elk van de wijzigingen op elk van de items die we hebben geselecteerd. Aan het einde staat er ‘update voltooid’. Je hoeft er niet naar te kijken. Het wordt op de achtergrond uitgevoerd als u het vroeg sluit. Als ik het nu sluit, zie ik dat beide zijn gemarkeerd als 100% en beide zijn gewijzigd in drie sterren en dat hun status is gewijzigd in gesloten.

Deze tools zijn bedoeld om dingen in bulk opnieuw toe te wijzen, dingen tussen projecten te verplaatsen en dat soort dingen. Het is echt een handig hulpmiddel wanneer u bulkupdates moet maken.

Laten we nu eens kijken wat er is gebeurd met de macro die we hebben gemaakt. Als je onder tools gaat, kun je zien dat mijn nieuwe macro ‘prioriteren en voltooien’ er is. Laten we zeggen dat ik dezelfde macro hier op deze twee items wil uitvoeren. Ik zal op tools klikken, prioriteiten stellen en eindigen. Het bevestigt dat ik twee geselecteerde items heb. Het toont me alle wijzigingen die ik eerder heb aangebracht, zodat ik deze kan wijzigen als dat nodig is. En dan pas ik deze macro toe. De update is voltooid, sluit deze en zoals u kunt zien, hebben deze ook opnieuw prioriteit gekregen, gesloten en gemarkeerd als 100%.

Zo kunt u items in OneDesk in bulk bijwerken en deze als macro’s opslaan om de volgende keer opnieuw te gebruiken.