Om du vill låsa ditt OneDesk -konto för att begränsa vad dina användare kan se och göra i OneDesk finns det några saker att tänka på:

Projekt – Enheten för delning

Mekanismen för att hindra dina användare från att se specifika data i ditt konto är en enkel. Om du inte vill att en användare ska se några uppgifter eller biljetter, dela inte projektet med dem. Av denna anledning leder vissa OneDesk -inställningar nya biljetter till ett projekt som de har utsett fångar alla inkommande biljetter innan de triages.

Varje användare ser bara biljetter eller uppgifter inom ett projekt om projektet delas med dem. Därför är det helt enkelt att dela dina projekt med rätt personer för att skilja datatillgång mellan användare.

Om du är administratör ser du inte heller projekt som du inte är medlem i, men du kan gå med i dessa projekt utan att bli inbjuden. Icke-administratörer kan bara få åtkomst genom att bli inbjuden av projektledaren för det projektet.

Kunder kan också få tillgång till innehållet i projekt. För att göra detta ställer du in rätt inställningar på kundportalen och lägger till kunden i projektet.

Tillstånd på organisationsnivå

Alla användare behöver inte ha samma behörigheter i ditt konto. Här är åtkomsträttigheterna du kan styra:
Applikationsåtkomst : Detta styr vilka program som kommer att vara synliga för användaren. Alternativen är:

  • Administratör (alla applikationer) : Kan göra allt och få tillgång till all data. Du kan ha flera administratörer.
  • Alla applikationer : Inte administratör men kan se alla applikationer
  • Endast biljettansökan : Kan se biljetterna men inte uppgifterna.
  • Endast uppgifter för uppgifter : Kan se uppgifterna men inte biljettansökan.

Roller på projektnivå

När ett projekt har delats med en användare kan du också begränsa vad de kan göra inom projektet genom att ge dem en projekt-roll . Här är de:

  • Projektledare (PM) – De har full tillgång till projekten och kan lägga till användare i projektet (dvs. dela projektet)
  • Projektledare (PL) – De har full tillgång men kan inte dela projektet
  • Standardmedlem (SM) -De kan se allt men kan bara ändra de objekt som skapats av eller tilldelats till sig själva.
  • Begränsad medlem (RM) – Kan se allt inom projektet, men kan bara kommentera objekt.

Vi rekommenderar att du ger den högsta roll du trivs med. Om inte, kommer dina administratörer att lägga tid på att ge sina användare olika behörigheter i olika projekt när användare stöter på saker som de är förhindrade att göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>