Augustuppdateringen till OneDesk är ute och har några nya spännande funktioner som du har bett om. Det här inlägget täcker en av dessa funktioner: Sammanfoga biljetter.

Slå samman biljetter

Nu kan du välja en eller flera biljetter (eller annan typ av föremål) och slå ihop dem till en annan biljett. Detta fungerar på följande sätt.

  1. Biljetterna som ska slås samman kan stängas, sättas till 100%och kopplas till att biljetten slås ihop.
  2. Biljetten som slås samman kan uppdateras med: beskrivningar, bilagor, befintliga konversationer.
  3. Nya meddelanden kan läggas upp på objekten så att förfrågare och användare vet att deras biljett har slagits samman

Om du vill använda den här funktionen väljer du en eller flera biljetter och väljer “Slå samman objekt” på åtgärdsmenyn.
merge items

Du kommer då att presenteras med “Merge Items” popup där du kan välja de alternativ du vill använda för din sammanslagning.

merge item details

I Objekt som ska slås samman väljer du de ändringar som du vill tillämpa på dina valda biljetter:

  • Det nya statusläget
  • Den nya %klar
  • Oavsett om du vill lägga upp en konversation på biljetterna
  • Oavsett om du vill länka dessa objekt till “objektet som slås samman”

I Objektet slås samman väljer du målobjektet och de ändringar du vill göra.

  • Välj objektet
  • Oavsett om du vill kopiera bilagor och beskrivningar
  • Oavsett om du vill flytta befintliga konversationer till målobjektet
  • Oavsett om du vill lägga upp en ny konversation om objektet.

Observera att förfrågare och följare alltid kopieras till målobjektet (eller vad skulle poängen med sammanslagningen vara?).

Några rekommendationer och kommentarer

  • Standardvärdena är bra. Jag rekommenderar att du provar dem innan du ändrar dem.
  • OneDesk kommer ihåg hur du slogs samman senast, så om du gör ändringar här behöver du inte ändra det varje gång.
  • Det publicerade “Kundsvaret” kommer att gå ut till dina kunder och meddela dem att deras biljett slogs samman.
  • När du länkar biljetten finns den under popup -fönstret “länkade objekt” på panelen med artikeldetaljer för både objekt som slås samman och objekt som slås samman.
  • Att kopiera bilagor, beskrivningar och flytta konversationer är kanske inte ett bra beslut för dig eftersom det nya sammanslagna objektet kommer att ha alla följare av de ursprungliga biljetterna. Det betyder att du kan avslöja oavsiktlig information för vissa kunder (detta kan bero på dina kommunikationsinställningar).
  • Arbetsflödesautomationer är inaktiverade för denna sammanslagning. Detta innebär att standard “uppdatera kunder om statusändring” inte kommer att slockna och därmed kommer kunderna inte att få två mejl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>