Uppdaterad video 1
Uppdaterad video 2

Transkript:

För att samarbeta med andra användare, eller till och med kunder, måste du dela dina projekt. Som ni vet innehåller projekt biljetter och uppgifter. För att dela dessa projekt finns det några sätt, men det enklaste är bara att välja projektet från väljaren Projektomfång och klicka på ikonen Dela. Detta öppnar en popup som låter dig dela projektet med företagets användare, kunder eller externa användare. Jag går igenom dem en i taget.

När du delar med företagsanvändare väljer du en användare från din befintliga företagslista. Du väljer en roll för dem och du kan lägga till så många du vill. Du kan också lägga till ytterligare projekt att dela med dem samtidigt. Om du inte ser den användare du vill kan du också lägga till en ny användare här. När du klickar på Dela läggs det projektet till automatiskt i användarens projektlista och de får tillgång till det i den roll du anger.

När du lägger till en kund i ett projekt gör du något lite annorlunda. Du lägger i princip till en lista med kunder till ett projekt som du har möjlighet att ge åtkomst till på kundportalen. Återigen kan du välja en kund från din lista, du kan lägga till en ny kund och du kan lägga till flera projekt så att du kan dela mycket på en gång.

För externa användare anger du deras e -postadress här och du väljer deras roll. Återigen kan du lägga till flera projekt. När du klickar på Dela här får de ett e -postmeddelande som bjuder in dem att gå med dig i projektet. Men de kommer inte att gå med i din organisation. Det är därför de är en extern användare. Istället kommer de att sluta skapa ett eget konto och de kommer att se ditt delade projekt där inne.