Uppdaterad video

Transkript:

Om jag vill ändra detaljerna för ett objekt, till exempel en biljettuppgift eller ett projekt, behöver jag bara klicka här på “visa artikelinformation” och ändra dessa egenskaper. Men det kan vara en realtidsbesparare om jag kunde ändra många av dem på en gång. Så här gör du.

Först med flera val, de du vill ändra. Klicka på åtgärdsmenyn, ändra objekt. Nu ser du en popup där du kan ändra flera saker samtidigt. Till exempel kanske jag vill ändra procentsatsen komplett till 100% för dem alla. Jag skulle vilja ändra deras prioritet till tre stjärnor och jag skulle vilja sätta hela deras status som stängd. Jag kan också flytta dem mellan projekt, ändra typ, lägga till eller ta bort uppdragstagare och så vidare.

Nu kan jag tillämpa detta makro, men innan jag gör det, tror du att du kommer att använda samma makro igen? Om så är fallet kan du spara det för återanvändning nästa gång. Klicka på spara och jag kallar det ‘prioritera och avsluta’. Det makrot har nu sparats och jag kan använda det nästa gång. Nu ska vi köra makrot.

Här får vi ett slags framgångsmeddelanden för var och en av ändringarna på vart och ett av de objekt vi valde. I slutet står det “uppdateringen klar”. Du behöver inte titta på den. Det körs i bakgrunden om du stänger det tidigt. Nu när jag stänger den kan jag se att båda dessa har markerats som 100% och båda ändrats till tre stjärnor och deras status har ändrats till stängd.

Dessa verktyg är till för att omfördela saker i bulk, flytta saker mellan projekt och sådant. Det är ett riktigt praktiskt verktyg när du behöver göra massuppdateringar.

Låt oss nu se vad som hände med makrot som vi skapade. Om du går under verktyg kan du se att mitt nya makro “prioritera och avsluta” är där. Låt oss säga att jag vill köra samma makro på dessa två objekt här. Jag klickar på verktyg, prioriterar och avslutar. Det bekräftar att jag har två utvalda objekt. Det kommer att visa mig alla ändringar jag gjort innan så att jag kan ändra det om jag behöver. Och sedan ska jag tillämpa detta makro. Uppdateringen är klar, stäng den, och som du kan se har dessa också omprioriterats, stängts och markerats som 100%.

Så det är så du kan göra massuppdateringar av objekt i OneDesk och spara dem som makron för återanvändning nästa gång.