Uppdaterad video

Transkript:

OneDesk Messenger ger ett gränssnitt för dig att kommunicera i realtid med dina kunder och dina lagkamrater. Du hittar den genom att klicka på den här ikonen här.

Det finns också en kundvänlig app som du kan lägga på din webbplats. Du kan förhandsgranska det här genom att öppna den här länken. Det finns en annan video som förklarar det, men det ger ett gränssnitt för dina kunder att chatta med dig.

Låt oss tala om Messenger -applikationen.

Först och främst kan du se att den är uppdelad i två sektioner. Det finns en “från kund” -avsnitt och avsnittet “mina konversationer”. Avsnittet “från kunder” är endast tillgängligt för de användare i din organisation som du har angett som ansvariga för kundsupport. Andra användare ser bara “mina konversationer”. Avsnittet “mina konversationer” innehåller de konversationer som du är intresserad av. Det är saker som biljetter som du skapade, biljetter du tilldelats, biljetter som du följer eller bara konversationer som du har varit med tidigare. Från kunderna handlar naturligtvis de samtal som inkluderar kunder.

Låt oss nu prata om de olika konversationerna.

Öppna konversationer visar konversationer som är markerade som öppna. Du kan se den statusen här. Jag kan se att denna konversation här är från Sally C. Hon skapade en ny konversation och jag kan svara henne. Jag skriver bara in mitt svar här och skickar ut det. När jag är klar kan jag stänga konversationen här och det flyttas till avsnittet stängda konversationer. Om hon skulle svara mig skulle det automatiskt öppnas igen och visas igen i “öppna konversationer”. Eftersom jag stängde min förra konversation väljer jag nästa och mitt olästa märke har försvunnit.

Låt oss nu ta en titt på den här. Detta är en konversation som publiceras i livechatten. Därför är den inte länkad till en biljett eller något, men om jag vill länka till den kan jag bara klicka här och antingen skapa en biljett eller en uppgift från den här konversationen eller så kan jag länka den till en befintlig. Jag ska skapa en biljett. När jag gör det läggs alla till detaljerna automatiskt, men jag kan ändra dem och klicka sedan på skapa biljett. En ny biljett har skapats och jag kan se länken här. Om jag vill se detaljerna för den biljetten kan jag bara klicka på den här menyn och visa objektdetaljer. Det kommer att öppna biljettinformationspanelen.

På själva meddelandet kan jag se att det finns en annan meny. Detta gör att jag kan visa kund- eller användardetaljer och redigera eller radera meddelandet. Jag kan söka i mina konversationer här.

Här längst ner kan du se att det finns en växel som låter dig vända hela din helpdesk online eller offline. Vad detta gör är när du är offline och någon besöker kundapparna, de ser att du är offline. De kommer fortfarande att kunna använda dem, men de förväntar sig inte ett omedelbart svar. När det är online visas ett annat meddelande. Du kan konfigurera dessa meddelanden under administrationsalternativen.